Voňavý vánoční čaj

28.12.2020

Ingredience

  • 4 chemicky neošetřená jablka - domácí nebo bio

  • 4 chemicky neošetřené pomeranče

  • 4 stonky citronové trávy (mívají hypermarkety v oddělení exotického ovoce a zeleniny), očištěné a nakrájené

  • 250 g čerstvého zázvoru, oloupaného a nakrájeného na plátky

  • 100 g čerstvých mátových lístků

Příprava jídla

Předehřejte troubu na 100 °C. Z jablek a pomerančů oloupejte pomocí škrabky tence slupku.

Všechny přísady - doporučujeme ve skupinách - rozprostřete na plech s pečícím papírem a vložte do trouby. Po 8-10 minutách vyjměte mátu, po 20 minutách (od začátku sušení) jablečné slupky, po 40 minutách pomerančovou kůru, po 50 minutách zázvor, a citronovou trávu po hodině a půl. Nechte vychladnout, promíchejte a rozdělte do sáčků. Na čaj zalijte 2 lžíce směsi půllitrem vody a nechte 3 minuty vylouhovat.