Šéfkuchařův deník je příběhem kluka z malého města, který to dotáhl na
gastronomický olymp.
Chutěmi a vůněmi prosycené řádky nás provedou
kuchyněmi naší planety. Dají nahlédnout pod pokličku těch
nejvybranějších specialit a také do života lidu kuchařského a
neopakovatelné atmosféry v srdci každého dobrého gastronomického podniku
- hotelové kuchyni. Abyste v ní obstáli, musíte být od rány. Kuchařská
mluva je proto originální podobou jazyka, nepříliš poetickou (na takové
věci není čas), zato má propracovanou výstižnost vyjádřenou minimem
slov...
Šéfkuchařův deník není kuchařkou, spíše vyprávěním, jak se vařilo
nejen Václavu Havlovi, princi Charlesovi nebo Karlu Gottovi a co to
všechno v zákulisí obnášelo... Milovníci originálních receptů si přesto
přijdou na své. Radek Pálka se s námi v průběhu celé knihy postupně
podělí o dvanáct špičkových gastronomických kreací, počínaje lahůdkou
jeho dětství - Plackami s masem podle jeho mamky - až po pravé Italské
Ossobuco nebo Francouzskou cibulačku.