O kuchařích

 

Kuchařina je víc než jen práce. Pro mnoho kuchařů je to poslání, životní styl a výraz osobní identity. Tito lidé, kteří tráví dlouhé hodiny v kuchyních, kde se každý den potýkají s vysokými nároky a tlakem, jsou poháněni něčím hlubším než jen touhou po výdělku. Kuchaři jsou jedineční lidé – kombinují kreativitu, preciznost a houževnatost s vášní,...

Ti z vás, kteří sledujete Českou gastronomickou scénu jistě i sledujete restaurace s oceněním nejvyšším, tedy s oceněním Michelin. Co víc by si provozovatelé a slavní šéfkuchaři mohli přát než ocenění Michelin.

KONČÍM

08.08.2022

Nejedná se o žádný nekrolog, nebo o dopis na rozloučenou. Jen se s tímto slovem ,,KONČÍM,, se v poslední době u kuchařů setkávám čím dál častěji.

Tak jsme se těšili, až to přijde. Nejprve minulé léto, ale pokazila nám to druhá vlna. Pak dlouhé čekání a teď to konečně přichází. Můžeme otevřít zahrádky, dokonce i hotely můžou být v provozu. Mnozí jsme čekali, že se něco stane, že se něco změní, že davy dychtivých zákazníků vezmou zahrádky útokem. Trošku jsme doufali, že hotely především mimo...

Grilovací sezóna ze dveřmi. Tak si pojďme připomenout jaké to je, když griluje muž :-)

Já tedy jako kuchař na zkoušky nechodím a popravdě jsem ani nikdy nebyl. Vždy jsem se svým budoucím zaměstnavatelem vedl natolik férový pohovor, ze kterého se ukázalo, že buď něco umím, nebo neumím.

Blíží se konec školního roku. Zatím ještě nevíme, kdy se naši deváťáci dostanou zpět do škol. Nevíme, kdy proběhnou a jak přijímací zkoušky.

Gastro vtipy

28.03.2020

Poslední dobou jsem se nechal unést událostmi poslední doby. Myslím, že nastal čas situaci trochu odlehčit. Proto jsem si dovolil na dnešní den sepsat několik vtipů z kuchyně, restaurace, nebo jen tak......

V množství soutěží, kterými nás veřejnoprávní a komerční televize zásobují, si asi běžný smrtelník ani nevšimne, že mimo velmi sledované StarDance, či Česko-Slovensko má talent v Čechách též probíhají ne tak sledované, přesto velmi důležité soutěže kuchařské.