Vánoční inspirace

 

1 kapří hlava
500 g odřezků z kapra
75 g mlíčí nebo jiker
200 g mrkve
200 g kořenové petržele
200 g celeru
1 cibule
2 starší rohlíky (nebo žemle)
3 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
5 kuliček pepře...

Kapr jinak

28.11.2019

Pomocí mixéru připravte bylinkovou strouhanku. Do nádoby vložte strouhanku, bylinky a kúru z poloviny citrónu. Krátkými pulzy rozmixujte. Ve strouhance by po mixování měly jít vidět kousky bylinek. Filet nakrájejte na kousky o šíři přibližně 6 centimetrů, osolte je a obalte v trojobalu. Nejdříve v hladké mouce, pak v prošlehaném vejci s mlékem a...

Troubu rozehřejte na 180°C. Ve velké míse vyšlehejte Heru s polovinou třtinového cukru. Poté k Heře postupně zapracujte žloutky a zbylý cukr. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Ve zvláštní míse si smíchejte všechny suché ingredience. Mouku, prášek do pečiva, rozinky, čokoládu nasekanou na menší kousky, nesekané ořechy, klikvu a nakrájené sušené švestky...