Rychlý hruškový koláč s tvarohem
polohrubá mouka - 1 hrnek (250 ml)
polohrubá mouka - 1 hrnek (250 ml)
mrkev 1 ks - nastrouhaná nahrubo
Rozšlehejte 6 vajec se 100 ml smetany ke šlehání. Osolte, opepřete, vmíchejte 2 hrsti mladého špenátu a 100 g rozdrobeného sýra feta. Směs vlijte do rozehřáté pánve s olivovým olejem a opékejte 2 minuty. Pak vložte pod gril, nebo do trouby, aby frittata zezlátla i seshora. Podávejte nakrájenou na dílky.
mouka pšeničná polohrubá 120 g
kedlubna 1ks střední, oloupaná
nebo semínka vyškrábnutá z 1 vanilkového lusku
Chřest a listy mangoldu oblanšírujeme, zchladíme a osušíme, odkrojíme hlavičky a výhonky nakrájíme na kousky dlouhé asi 10 cm.
Vejce 3 ks - 2 do těsta + 1 na potření
1. Uzené maso vložte do hrnce s vodou tak, aby bylo potopené, a přiklopené ho vařte 1 hodinu. Vývar z masa nevylévejte.