Hambáč, karbanátky, prostě mleté maso

 

Dejte do kuchyňského robotu třetinu mrkve, cizrnu, cibuli, 2 lžíce tahini, římský kmín a vejce. Rozmixujte a dejte do mísy. V pánvi na lžíci oleje opékejte zbylou mrkev 8-10 minut doměkka a dozlatova. Přimíchejte ji spolu s toustovým chlebem, citronovou kůrou a sezamem do cizrnové směsi, osolte a opepřete. Dobře promíchejte a zformujte 6 burgerů....

1Promíchejte suroviny
Rybu vykostěte a jemně namelte. Sušenky nahrubo rozlámejte a vsypte do robotu, přidejte kukuřici a rozmixujte na hrubší směs. Přesuňte do mísy a vmíchejte cibuli, majonézu a citronovou šťávu, až se vše spojí. Teď přidejte hrášek a rybu. Dochuťte.

Tvarujte a smažte!

Směs rozdělte na osm dílů a vytvarujte karbanátky. Osmažte je...

Pokud budete používat špejle, namočte je do vody. Všechny suroviny kromě oleje promíchejte v misce. Směs rozdělte na osm kuliček a vytvarujte z nich oválné karbanátky.

Všechny suroviny kromě oleje promíchejte. Vytvarujte placičky, potřete je olejem a grilujte 2-3 minuty po každé straně, až jsou zcela propečené. Podávejte s blanšírovanými zelenými fazolkami a s vařenými rýžovými nudlemi, posypanými lístky máty a koriandru.

Troubu předehřejte na 200 °C. Vymažte formu na muffiny. Do mixéru dejte chleba a sušená rajčata a několika pulzy nasekejte na hrubou strouhanku. Odložte 3 lžíce směsi; zbytek dejte do mísy a pokropte mlékem.

1 kg maso hovězí mleté - nejlépe přední
1 lžička tymiánu čerstvého
1 hrst petrželky nasekané
2 stroužky česneku
2 ks šalotka
1 ks paprika červená chilli
1 ks vejce
1 ks citrón
1 lžička soli
1 špetka pepře černého mletého