O kuchařích

 

Ale jsem přesvědčen, že v časech minulých plnily protialkoholní léčebny především kuchaři.

V roce 1998, to jsem jako mladý začínající kuchař pracoval v hotelu Hilton jsem dostal nabídku jít spolutvořit tenkrát první kuchařskou Show. Její název byl Mňam aneb Prima vařečka.

Asi nemá a ještě dlouho mít nebude, ale kultura českého stravování je díky bohu za posledních pár let na takové úrovni, že lidé postupně ztrácejí zájem o tyto formy stravování.

Hotelová snídaně je jako dvojsečná zbraň. Na jedné straně musí uspokojit veškeré potřeby hostů, na straně druhé respektovat určitý finanční rámec. Že je někdy těžké vybalancovat rozumný kompromis, přiznává i šéfkuchař hotelu Duo Radek Pálka.

V roce 1999 jsem byl poprvé šéfkuchařem. Odešel jsem jako zástupce z velkého pražského hotelu a proto, že jsem nechtěl čekat až přijdu na řadu, šel jsem štěstí naproti jinam.
Tehdy přes tištěnou inzerci, mnohočetné telefonáty a módní a technický výstřelek té doby Fax, jsem se na konec ocitl jako Executive Chef v pětihvězdičkovém hotelu v Africe -...