Recepty z rajčat

 

Postup: Troubu předehřejeme na 180 °C. Listové těsto rozválíme na placku. Formu vymažeme máslem a vyložíme těstem.

Postup: Rajčata nejprve oloupeme. Do jedné mísy nalijeme horkou vodu a do druhé studenou. Rajčata nejprve ponoříme do horké vody, a to na 40 sekund. Pak je opatrně vyndáme a ponoříme hned do ledové vody. Rajčata oloupeme.

Postup: Nejlépe tvrdší rajčata očistíme a nakrájíme na plátky. Osolíme a ochutíme sušenou bazalkou, česnekem a rozmarýnem.

Postup: Rajčata a celer omyjeme a nakrájíme na menší kusy. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme máslo se lžící oleje a necháme na něm pomalu zesklovatět cibuli. Přidáme celer a ještě chvíli opékáme, poté přidáme rajčata, podlijeme je částí vývaru, přiklopíme a necháme pár minut dusit.

Bruschetta

13.07.2020

Postup: Předehřejeme troubu na 180 °C a chleby rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, pokapeme je olejem, osolíme a opepříme. Vložíme do trouby a pečeme dozlatova.