Pečená rajčata s pažitkovou nádivkou
Postup: Tofu rozmačkejte vidličkou, smíchejte s nasekanou pažitkou, dochuťte kořením a zakápněte olejem se sójovou omáčkou.
Postup: Tofu rozmačkejte vidličkou, smíchejte s nasekanou pažitkou, dochuťte kořením a zakápněte olejem se sójovou omáčkou.
Postup: Všechny suroviny dejte do mixéru a rozmixujte je na hrubší hmotu. Nakonec dochuťte solí a pepřem.
sušená rajčata naložená v oleji
Postup: Troubu předehřejeme na 180 °C. Listové těsto rozválíme na placku. Formu vymažeme máslem a vyložíme těstem.
Postup: Rajčata nejprve oloupeme. Do jedné mísy nalijeme horkou vodu a do druhé studenou. Rajčata nejprve ponoříme do horké vody, a to na 40 sekund. Pak je opatrně vyndáme a ponoříme hned do ledové vody. Rajčata oloupeme.
Postup: Nejlépe tvrdší rajčata očistíme a nakrájíme na plátky. Osolíme a ochutíme sušenou bazalkou, česnekem a rozmarýnem.
1 kávová lžička kukuřičného škrobu
Postup: Rajčata a celer omyjeme a nakrájíme na menší kusy. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme máslo se lžící oleje a necháme na něm pomalu zesklovatět cibuli. Přidáme celer a ještě chvíli opékáme, poté přidáme rajčata, podlijeme je částí vývaru, přiklopíme a necháme pár minut dusit.
Postup: Předehřejeme troubu na 180 °C a chleby rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, pokapeme je olejem, osolíme a opepříme. Vložíme do trouby a pečeme dozlatova.
2 kg čerstvých, zralých rajčat