Vločkový koláč
mouka pšeničná polohrubá 120 g
mouka pšeničná polohrubá 120 g
kedlubna 1ks střední, oloupaná
nebo semínka vyškrábnutá z 1 vanilkového lusku
Chřest a listy mangoldu oblanšírujeme, zchladíme a osušíme, odkrojíme hlavičky a výhonky nakrájíme na kousky dlouhé asi 10 cm.
Vejce 3 ks - 2 do těsta + 1 na potření
1. Uzené maso vložte do hrnce s vodou tak, aby bylo potopené, a přiklopené ho vařte 1 hodinu. Vývar z masa nevylévejte.
Troubu předehřejte na 200 °C. Lístečky ze dvou větviček rozmarýnu rozmělněte v hmoždíři spolu s česnekem a solí, přidejte olivový olej a dobře spojte. Pak směsí potřete maso a posypte ho zbylým rozmarýnem. Maso omotejte provázkem a položte ho na rošt do pekáče libovější stranou nahoru a vložte na 30 minut do trouby. Pak snižte teplotu na 160...
Vývar kuřecí 90 ml - lze nahradit zeleninovým vývarem
Mouka pšeničná polohrubá 500 g