Terina z pečené zeleniny
2 červené papriky
1 žlutá paprika
1 menší cuketa
1 menší lilek
2 dl rajčatové šťávy
10 plátků želatiny
olivový olej
větvička čerstvého tymiánu
sůl, pepř
2 červené papriky
1 žlutá paprika
1 menší cuketa
1 menší lilek
2 dl rajčatové šťávy
10 plátků želatiny
olivový olej
větvička čerstvého tymiánu
sůl, pepř
Ingredience:
300 g drůbežích jater
150 g anglické slaniny
150 g másla
50 g sušeného ovoce
Trochu brusinkové zavařeniny nebo kompotu na potření
Tymián
Koňak
Pepř
Sůl
Potřebujete:
Lžíci olivového oleje
400 g čerstvého sýra (Matylda, Creamcheese, Lučina),
200g změklého másla
Hrst pažitky
3 lžíce strouhaného křenu
½ lžičky soli
Čerstvě mletý pepř
Lžičku citronové šťávy
6 předvařených řep
2 lžíce jader vlašských ořechů
Cibuli nakrájíme na hrubé kostky a vhodíme na rozpálený kokosový tuk. Smažíme naplno asi 2 minuty, za stálého míchání. Poté ztlumíme a smažíme dalších 15 minut, pěkně dozlatova. Občas promícháme, aby se nám cibule nepřipálila.
Menší hlavičky hub - alespoň 20 kusů
Houby uvaříme ve sladkokyselém nálevu. Necháme vychladnout.
Houby uvaříme v osolené a lehce nakyslé vodě.
Suroviny na salát
SUROVINY (35-40 KS Kuliček)
Všechny suroviny na lák smícháme v hrnci a provaříme cca 5 minut.